Een luisterend oor

Aandacht voor de laatste fysiotherapie ontwikkelingen

Door scholing, het volgen van congressen en lezingen en door intercollegiaal overleg, kunt u ervan uitgaan dat onze therapeuten de meest valide behandelingen geven voor uw klacht op dat moment.

Neem contact op

Kinderfysiotherapie

Kinderen ontwikkelen spelenderwijs hun zintuigen en motoriek. Hoewel dit bij de meeste kinderen goed en bijna ongemerkt gaat, duurt het bij sommige kinderen langer of wijkt dit leerproces af van het gebruikelijke. Deze kinderen hebben in hun ontwikkeling meer oefening nodig. Met kinderfysiotherapie leren ze bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Ook kunnen ze leren om met een beperking zo optimaal mogelijk te bewegen.

Neem contact op voor de mogelijkheden
fysiotherapie spelende kinderen

Kinderen en sport

Kinderen die intensief sporten kunnen door het groeien van het skelet pijn krijgen tijdens en na het sporten. Het skelet is nog niet volledig verbeend en daardoor heeft het veel zwakke plekken. De intensieve trekkracht van pezen/spieren op deze nog niet-verbeende skeletdelen kan pijnklachten veroorzaken. Samen met de kinderfysiotherapeut wordt na een grondig onderzoek een plan opgesteld om deze groeiperiode zo goed mogelijk door te komen.

fysiotherapie voor baby's

Fysiotherapie voor baby’s

Baby’s kunnen signalen geven die wijzen op motorische problemen. Ze hebben bijvoorbeeld weinig kracht, overstrekken zich of hebben moeite met het veranderen van een houding. Maakt u zich zorgen over de motorische ontwikkeling van uw zuigeling? De kinderfysiotherapeut kan door middel van onderzoek en observatie u bij deze vraag helpen.Ter voorkoming van de wiegendood wordt al jaren geadviseerd om uw baby niet meer op de buik en de zij te laten slapen. Als gevolg hiervan zien we veel schedeltjes die aan één kant afgeplat zijn. Vroegtijdig onder behandeling komen van de kinderfysiotherapeut voorkomt erger. Tevens kan een meting gedaan worden van de omtrek van het schedeltje om de mate van afplatting vast te leggen.

Ontwikkeling van grove en fijne motoriek

Is uw kind een buitenbeentje tijdens de gym of valt hij op door problemen met schrijven en knutselen? De kinderfysiotherapeut kan na een gedegen onderzoek en observatie het probleem inventariseren en samen met u en uw kind een behandelplan opstellen.

Kan de kinderfysiotherapeut uw kind helpen?

Oedeemtherapie

Een vochtophoping in een deel van het lichaam noemen we een oedeem. Een gevoel van zwaarte, spanning of stuwing van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel en dikker worden van het lichaamsdeel zijn merkbare verschijnselen van oedeem. Fysiotherapie Bleyendaal kan verschillende soorten oedeem verhelpen.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Hoe werkt oedeemtherapie?

Lymfe- en medicaltaping

De basis van medicaltaping (MTC) werd in de jaren zeventig gelegd in Azië. Deze nieuwe methode haalt zijn principes uit de chiropractie en de kinesiologie. De elastische tape ondersteunt de spieren waardoor het lichaamseigen herstelproces geactiveerd wordt. Een oedeemtherapeut kan deze vorm van taping ook gebruiken om lymfedrainage te ondersteunen.

Lymfoedeem
Het bestrijden van lymfoedeem kan ook door middel van steunkousen, drainage, oefentherapie en lymfetaping. Na deze behandeling en steun gaat u weer beter en makkelijker bewegen. Het bevordert het herstel van weefsel. De oedeemtherapeut zal na een gedegen onderzoek besluiten welke vorm van behandeling voor u het meest geschikt is.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Bekkenbodemtraining bij vrouwen en mannen

Niet goed functioneren van uw bekkenbodemspieren kan leiden tot verschillende klachten, zoals:

- Ongewild urine/ontlastingsverlies
- Niet kunnen onderdrukken van aandrang
- Zwaar, drukkend gevoel in de onderbuik en/of balgevoel in vagina of anus
- Pijn in de onderbuik
- Pijn bij het vrijen
- Problemen voor en na operaties in buik/bekkengebied

Door training van de bekkenbodemspieren leert u weer te voelen in en met de bekkenbodem. U wordt zich bewust van wat u doet met de spieren van uw bekkenbodem. Wanneer u zich hiervan bewust bent, kunt u proberen verandering aan te brengen in het spiergebruik van de bekkenbodem.Dit gebeurt door middel van ademhalings- en ontspanningsoefeningen en bewustwordingsoefeningen zodat u precies weet waar de bekkenbodem zit en wanneer en hoe u deze kunt gebruiken.

Is bekkenbodemtraining iets voor u?

Kaakgewrichtstherapie

Bijten, slikken, kauwen, spreken, geeuwen, lachen en zoenen. Zonder onze kaakspieren zou dat knap lastig worden. Het kaakgewricht is dan ook een van de belangrijkste gewrichten in ons lichaam.

Kaakgewrichtsklachten

Kaakgewrichtsklachten uiten zich in pijnlijke en vermoeide kauwspieren, een beperkte mondopening, knappende geluiden bij het openen van uw mond of pijn in uw hoofd en schouders.

Orofaciaal therapeut

Een orofaciaal therapeut is een fysiotherapeut die verstand heeft van het bewegingsgebied van uw kaak. Kaakgewrichtklachten zijn over het algemeen meer vervelend dan gevaarlijk. Toch is het fijn om er iets aan te kunnen doen.

Heeft u kaakgewrichtsklachten?

Manuele therapie

Klachten van uw nek, lage rug, schouder op heup? Een manueel therapeut kan uw pijn verhelpen en uw gewrichten beter laten bewegen. U zult de effecten van manuele therapie vaak direct na de behandeling al merken. Uw gewrichten functioneren beter, het bewegen gaat gemakkelijker en u voelt minder pijn.

Kan manuele therapie u helpen?

Yoga

Ontspannen door inspannen. Yoga vermindert stress en bevordert de bewegingsvrijheid. In de praktijk van Fysiotherapie Bleyendaal kunt u daarom ook yogalessen volgen van Irene Boot."In 1998 maakte ik kennis met Iyengar Yoga. Een geweldige ontdekking en uitdaging. Daarom heb ik me verdiept in het ontwikkelen van deze vorm van yoga door lessen te nemen. Na enige jaren kreeg ik de kans om les te geven. Ik heb de opleiding Iyengar Yoga Docent gevolgd. Sinds juni 2009 ben ik gecertificeerd docent en houder van Iyengar Yoga Certification Mark. Om het certificaat te behouden volg ik regelmatig lessen, workshops en trainingen bij nationale en internationale (senior)leraren."


Ja, yoga?

Iyengar yogalessen kunt u volgen in de namiddag en avond.

Wilt u meer informatie? Vraag naar de folder in de praktijk. 

U kunt Irene ook bellen via 06-30135471 en mailen: navayoga@ziggo.nl.

Fit tijdens of na kanker: Oncofit

Fysiotherapie Bleyendaal biedt trainingstherapie aan voor vrouwen en mannen tijdens en na de behandeling van kanker.

Tijdens en na de behandeling van kanker blijft vermoeidheid vaak een groot probleem te zijn. Hierdoor neemt de conditie en vaak ook het psychisch welbevinden af. Het wordt als lastig ervaren om in te schatten wat wel of niet kan en hoe lang iets volgehouden kan worden.De dagelijkse activiteiten bieden soms al een dagvullend programma. Bij de eigen sportschool of sportvereniging voelen mensen met deze klachten zich meestal niet meer thuis.

Door bewegen onder professionele begeleiding kunnen vermoeidheidsklachten verminderen en leert u beter ervaren wat u aankunt. Zo kunt u uw lichamelijke en geestelijke conditie op verantwoorde wijze verbeteren. Fysiotherapie Bleyendaal heeft zich geschoold om deze training aan te bieden.Er wordt 2 keer per week een uur getraind op dinsdag- en vrijdagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur.Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich aanmelden via het contactformulier of telefonisch: 06-23328006. 


Ook voor meer informatie over de kosten en de vergoeding via uw ziektekostenverzekeraar kunt u contact met ons opnemen.Oncofit: fit ondanks kanker

Neem contact op voor meer informatie

Fysiotherapie Bleyendaal
Voorstraat 41 
1931AH Egmond Aan Zee, Noord-Holland

KvK nummer: 59268573

06-23 32 80 06 Pauline

06-24 43 81 66 Dorien

info@fysiobleyendaal.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00

Dinsdag 08:00 - 20:00

Woensdag 09:30 - 18:00

Donderdag 09:00 - 17:00

Vrijdag 08:30 - 18:00